«Nedlagt menighet flertall i to menighetsråd»

«Marta-lista» stakk av med flertallet av stemmene i to menighetsrådsvalg, og nå blir det jul i Marta-kirken igjen. – Helt utrolig at sånt går an, uttaler valgansvarlig på bispedømmerådskontoret. 

Marta menighet ble nedlagt 1. juni 2018. Rodene ble fordelt mellom de to nabomenighetene Gamlebyen og Huk. I årets kirkevalg stilte nøkkelpersoner fra den gamle menigheten egen liste i begge menighetene. Da stemmene hadde blitt talt, viste det seg at «Marta-lista» stakk av med seieren begge steder.

– Vårt løfte er at det skal bli jul i Marta-kirken i år, og så må vi ta det derfra, sier tidligere menighetsrådsmedlem i Marta menighet og talsperson for «Marta-lista,» Paulus Sjøberg.

Han er nå påtroppende menighetsrådsmedlem i Gamlebyen menighet, men insisterer på at representantene fra «Marta-lista» må få ha fokuset sitt mot denne delen av menigheten. Marta menighetsråd sørget for å rydde godt opp i kirken før nedleggelsen var et faktum. Det skal således være lett å komme i gang med videre drift.

De overførte i løpet av prosessen mange av sognets eiendeler og verdier til Marta misjonsforening. Misjonsforeningen er nå mer enn villig til å stille opp for å lage jul igjen, og gleder seg til å se kirken full av folk.

Prostiet ligger an til å ha et mindreforbruk, fordi det er vanskelig å få tak i vikarer ved sykemeldinger og permisjoner. Det vil derfor bli ansatt en jule- og nyttårsprest som kan lede juleforberedelsene sammen med «Marta-lista.»

– Nå er vi så klart spent på hva slags prest vi får, sier Paulus Sjøberg, som selv skal ringe julen inn.

For kirketjener, det får de ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s